Theorieles Antwerpen

Volg je theorielessen bij Rijschool Avanti

Theorieles Antwerpen

Volg je theorielessen bij Rijschool Avanti

Theorielessen Antwerpen: wij helpen je op weg!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het bestuderen van de theorie voor het autorijden? Volg dan onze theorielessen. Wij bereiden je voor op het theoretische rijexamen. Bij Rijschool Avanti krijg je de gehele wegcode aangeleerd tijdens een theorieopleiding van 12 uur. Deze is verdeeld over 3 sessies van elk 4 uur. 

We besteden aandacht aan de basisprincipes van het verkeersreglement. Ook leer je de praktische toepassing van de wegcode zodat je deze kunt inzetten in het dagelijks verkeer. Zo kun je de verkeersregels makkelijk begrijpen en onthouden. Als je de theorie goed beheerst, zal dit je ook helpen tijdens de praktijkopleiding. 

Wanneer ben je verplicht om theorielessen te volgen?

Voordat je kunt beginnen met je praktijkopleiding, moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen. Heb je het examen de eerste keer niet gehaald, dan is er nog geen vuiltje aan de lucht. Je kunt namelijk op een later moment nogmaals het examen afleggen. 

Slaag je de tweede keer ook niet, dan ben je verplicht om 12 uur theorieles te volgen bij een erkende rijschool zoals Rijschool Avanti. Wij helpen je tijdens 3 sessies van elk 4 uur met het aanleren van alle theorie, zodat je de volgende keer wel slaagt!

Locatie van de theorielessen

De theorielessen vinden plaats in het leslokaal van onze rijschool, te vinden op het volgende adres: 

Rijschool Avanti
Bredebaan 499
2170 Merksem

Onze rijschool is net buiten Antwerpen gevestigd en perfect bereikbaar met het openbaar vervoer als met de auto.

Klik hier om de locatie van Rijschool Avanti in Google Maps te bekijken. 

Het theoretische examen

Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan er minimaal 41 correct beantwoord moeten worden. Voor elke fout beantwoorde vraag, wordt 1 punt afgetrokken. Vragen die betrekking hebben op ernstige overtredingen of het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid worden zwaarder bestraft. Maak je bij deze vragen een fout, dan kost dat 5 punten. Het is dan ook belangrijk dat je hierbij niet meer dan 1 fout maakt. Maak je bij dergelijke vragen namelijk 2 fouten, dan ben je niet geslaagd. 

Voor het afleggen van het theoretische examen ga je naar een examencentrum bij jou in de buurt. Ben je 17 jaar of ouder, dan mag je het examen afleggen. Dit kan in één van de 18 examencentra van GOCA. Een afspraak maken is niet nodig.

Geldigheidsduur van het theoretische examen. 
Het theorie-examen is drie jaar geldig. Tijdens deze periode van drie jaar vanaf de datum waarop je slaagt voor het theoretische examen, kun je je praktijkexamen afleggen.

Meenemen naar het examen
Ben je goed voorbereid en klaar om examen te doen, vergeet dan niet om je identiteitskaart mee te nemen. De kosten voor het theorie-examen voor rijbewijs B zijn € 15,-. Neem deze mee naar het examencentrum.

GOCA Examencentra

Bekijk hier de website van GOCA Vlaanderen en zoek een examencentrum dicht bij jou in de buurt.

Meer informatie nodig?

Heb je behoefte aan meer informatie, neem contact met ons op of kijk op de website van GOCA Vlaanderen voor meer informatie over rijbewijs B en het theorie-examen. Je kunt ook een handige PDF folder bekijken en downloaden.

Klaar om je voorlopig rijbewijs te halen?

Met het rijlespakket van 20 uur bereiden we je voor op het voorlopig rijbewijs. Na het volgen van 20 uur rijles, kun je een voorlopig rijbewijs aanvragen. Je mag dan zonder begeleider de weg op! 

Bekijk onze voordelige tarieven of meld je aan via het contactformulier op onze website.